Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezheted, amivel elfogadod az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

A sokoldalú műnád

A sokoldalú műnád

A műnád különleges. Ha kell védelmet nyújt a kíváncsi szemek elől. Ha szeretnéd feltűnő, de választhatsz olyat is amelyik egészen egyszerűen simul bele a téged körülölelő világba. Szinte csak jó tulajdonsága van: esztétikus, időt álló, könnyen kezelhető. Ismerd meg a műnádat.

Műanyag nád a kompromisszumok nélküli megoldás

A műanyag nád sokoldalú. Nem csak arra való, hogy intimitást varázsolj a segítségével magad köré és a felrakásával megakadályozd, hogy belássanak a kertedbe az erkélyedre, teraszodra, hanem kitűnő árnyékoló is egyben. Kompromisszumok nélküli megoldás, hiszen ellentétben a nádszövettel (vagy más belátásgátlókkal) nem kell néhány évente lecserélned, tartós, esztétikus és nem csak natúr színben érhető el: ezzel alkalmat ad egy kevés kreativitásra és szerves része lehet a lakásod, a házad megjelenésének is. Attól függően, hogy melyik típust és színt választod segíthet belesimulni a környezetbe, vagy éppen feltűnővé is teheted a környezetedet a segítségével. 
Többféle műnád közül választhatod ki a neked tetszőt, segítünk. 

Így válaszd ki a műnádat: félovális, vagy ovális legyen?

Alapvetően könnyű dolgod van, mert nem tudsz hibázni amikor műanyag nádat is választasz: tökéletes belátásgátló és árnyékoló is lesz egyben. A műanyag nád színét viszont érdemes alaposan átgondolnod, hiszen a műnád anyaga és a színe is rendkívül tartós – nem lesz okod pár éven belül lecserélni - így ez a döntésed hosszú távra szól. 

Választhatsz kétfelé megjelenés között: létezik ovális műnád és félovális profilú műnád is. 


Az ovális profilú műnádak előnye, hogy akár szeles helyen is használhatod és talán kicsit jobban hasonlít az eredeti nádra, mint a félovális profilú műanyag nád. Emellett mindkét oldalról csodaszép látványt nyújt, hiszen ovális.  Szelesebb helyekre az ovális nád ajánlott, mivel ennek erősebb a szerkezete.

A félovális típusnak (amit úgy kell elképzelned, hogy olyan, mint egy hosszában elvágott szívószál) kicsit kedvezőbb az ára, ami jó hír, ha nagyobb felületekre tervezed viszont a hátránya, hogy inkább egy oldalon mutat szépen ezért, ha fontos számodra az esztétika, vagy nagyon tekintetvonzó nádat szeretnél akkor javasoljuk, hogy inkább az ovális kialakításút válaszd.


Bármelyiket is választod a műanyag nád nagyon könnyen felszerelhető és azzal sem kell különösebben foglalkoznod, ha magasabb a kelleténél hiszen pillanatok alatt méretre igazíthatod: elég hozzá egy olló vagy egy fűrész. Rögzíteni a speciális rögzítőkkel tudod, de egy gyorskötöző is kitűnő választás lehet. 

Jó hír, hogy bármelyik típusú és színű nádat is választod, UV álló, színtartó lesz és megközelítőleg 80-85%-ban belátásgátló: bár nem teljesen zárt, nehéz átlátni rajta. (Ha szeretnéd akkor plusz árnyékolóhálót mögé téve 100%-os belátásvédelmet érhetsz el).

Rögzítés:

FIXCANE rögzítővel függőleges és vízszintes irányban is 30 cm-enként a stabil kerítésen, korláton.

Szeles területen való felszerelés során érdemes sűrűbben rögzíteni, kb. 20 cm-enként.

Kizárólag meglévő, fix kerítésre ajánljuk olyan magasságban, hogy a nád ne lógjon túl a kerítésen.

Kevés felesleg esetén ne vágd el a szálakat, helyette a a végekből megmaradt fölösleges anyagot hajtsd vissza. 

Javasoljuk, hogy a rögzítőket karóhoz, oszlophoz vagy merev támasztékhoz, például erkélykorláthoz vagy hálóhoz rögzítse. A műnádak nem kerítés helyettesítők, használatukhoz azonos magasságú támrendszer szükséges (például egy drótkerítés)

Ide való a műnád

Egy műanyagból készült nádat bárhova (de inkább kültérre) rakhatsz. Szükség lesz hozzá valamire, amihez oda tudod fogni (ez általában a már kész kerítésed, az erkélykorlátod, vagy a teraszkorlátod) cserébe egy modern és időtálló olyan belátásgátlót kapsz amelyik akár a kerted, az enteriőröd éke is lehet.
Nézd meg a nálunk kapható műnádakat és válaszd ki a számodra megfelelőt akár most. 
 

Felhelyezési segédlet, videó

 

Dekorációs tippek

 

Vásárlói fotók:

Amennyiben neked is van fotód a műnádról, akkor kérjük oszd meg velünk. A képeket az info@profigazda.hu címre várjuk.

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kerti kiegészítők