Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Szakmai tanácsok, érdekességek

2019. 07. 14. 00:00:00
Hogyan vess füvet? Mi kell tenned füvesítés előtt? I rész.

 

Az elején szeretném leszögezni, hogy a fűvetés nagyon egyszerű folyamat, senkinek sem kell megijednie tőle. Egy kis odafigyeléssel nagyon szép eredményt lehet elérni, viszont néhány szabály be kell tartani, ha egészséges és szép pázsitot szeretnénk a kertünkben.

 

2019. 06. 09. 15:47:56
Árnyékoló háló felhasználása (Raschel hálók)

 

A raschel háló –  árnyékoló háló, kerítés háló -  egy nagyon széles körben használható termék. Anyaga HDPE, amely egy kiváló kémiai tulajdonságokkal rendelkező műanyag fajta. Az általunk forgalmazott raschel hálókat a lehető legjobb UV stabilizátor anyagokkal ötvözik, amelynek az élettartama így megnő.

2019. 04. 29. 15:22:54
Milyen fűmagot vásároljak, hogy gyönyörködhessek a pázsitomban?

 

A vásárolt gyepszőnyeghez hasonló, minőségi gyepszőnyeget megfelelő talajjal, minőségi fűmaggal és tápanyagokkal, rendszeres és egyenletes öntözéssel és gyakori fűnyírással lehet elérni.

2019. 03. 20. 08:57:32
Így lesz az udvarból kert!

 

Egy családi ház udvara önmagában nem mutat túl sokat, hiszen némi zöld fű és néhány tuja még nem feltétlenül mutatja meg a kert valódi arcát. Ha te is úgy érzed, ennél többre vágysz és jó lenne, ha a birtokodon néhány szép virág, ízletes gyümölcsök vagy esztétikus ágyások tündökölnének, akkor még nem késő, hogy megvalósítsd az álmodat, hiszen éppen itt az ideje a kinti munkálatoknak. Ahhoz persze, hogy tényleg olyan legyen minden, ahogy azt előre elképzelted, szükséged lesz néhány dologra és számos jó tanácsra. Ám ebben a bejegyzésben ezeket is megtalálod!

2019. 01. 31. 17:01:37
Mikor megérint a tavasz első napsugara… (második rész)

 

Növényeinket két nagyobb csoportra bonthatjuk: helyre vetéssel/duggatással, vagy palántázással kerülnek a földbe. Kertészként, hobbikertészként a hosszú téli pihenő után az első tavaszi napsütésre máris menne ki az ember a kertbe a szabadba tevékenykedni.

2019. 01. 31. 15:04:06
Mikor megérint a tavasz első napsugara…

Kertészként a hosszú téli pihenő után, az első tavaszi napsütésre máris menne ki az ember a kertbe a szabadba tevékenykedni. Sajnos ez még odébb van. Mégis, hogy csillapítsa az ember tenni vágyását már megkezdhetjük az előkészületeket :)

2019. 01. 20. 09:47:02
Talajábécé

 

Ha kertészedünk, aligha létezik téma, amelyben ne lenne szó valamilyen összefüggésben a talajról. Alapvetően meghatározza tevékenységünk sikerét, hogy milyen közegbe kerülnek növényeink. Éppen ezért gondoltuk úgy, hogy érdemes feleleveníteni a legfontosabb talajtípusokat és azok jellemzőit, a termesztés szempontjából közelítve.

2019. 01. 20. 09:30:25
Fűszer Kisokos

 

Hogyan szárítsuk a magokat? Hogyan szárítsuk a leveleket, szárakat? Hogyan fagyasszuk le a fűszernövényeket? 
Hogyan palántázzunk? Hogyan gyökereztessünk?

2019. 01. 17. 19:00:30
Bahco pengetechnológia

 

A szőlő- és gyümölcstermesztéssel, valamint egyéb kertészettel foglalkozó professzionális felhasználók évek óta tudják, hogy a BAHCO szerszámok a legmegbízhatóbbak közé tartoznak.

2019. 01. 17. 15:48:45
Megfeledkeztem az őszi virághagymáimról, avagy a sufni rejtett kincsei

 

Karácsony után olyan kopasz és üres a lakás… gondoltam majd karácsony előtt időben szépen cserépbe elültetem a virághagymákat, hogy ebben az időszakban kis tavaszt hívogassak már be a nappaliba. Nem sikerült...