Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezheted, amivel elfogadod az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Szerves-és műtrágya

Optimális növényfejlődés a megfelelő tápanyagok segítségével

Mire van szüksége a növényeknek ahhoz, hogy megfelelően fejlődjenek? Fényre, nedvességre és adott mennyiségű, illetve típusú tápanyagokra a talajból.

Trágyázásra, műtrágyázásra szükség van. A növényt az igényei szerint, megfelelő arányban-elosztásban, illetve mennyiségben kell ellátni tápanyagokkal ahhoz, hogy beválthassa a hozzáfűzött reményeket. Vagyis egészséges legyen, növekedjen, és nem mellesleg: gazdag termést adjon. A lombtrágyát kivéve, amely kiegészítő trágyázási mód, úgy kell megoldani a növény trágyázását, hogy a gyökér számára felvehető legyen a tápanyag. Szerves és szervetlen, illetve műtrágyával is lehet trágyázni, de az arányokra, az optimális felhasználásra mindig figyelni kell.

  • Szerves trágyák: állati eredetű anyagok, komposzt, szennyvíziszap;
  • Szervetlen trágyák: ásványi anyagok, mint a mészkőpor, a zeolit vagy a dolomit;
  • Műtrágyák: szervetlen sókból álló anyagok.

Webshopunkban különféle szerves és szervetlen trágyákat, illetve műtrágyákat is találsz, igényeidnek megfelelően pázsithoz, gyephez, burgonya alá vagy komplex kerti változatban is.


Böngéssz tovább az alábbi alkategóriákban:

-    Virágföld
Minden növény megérdemli, hogy a számára megfelelő földben növekedhessen. Virágjaid meghálálják a figyelmes földválasztást!

-    Lombtrágya
Előfordul, hogy kiegészítő lombtrágyázást kell alkalmazni, hiszen nem elegendő valamilyen okból a növény gyökéren keresztüli tápanyag-felvétel. Itt széles kínálatból válogathatsz, ha lombtrágyára van szükséged.

-    Tápoldat
A növények és a virágok igénylik a gondoskodást: akkor is, ha cserépben pihennek. Ösztönözd virágjaidat, zöldségeidet, bokros gyümölcseidet is tápoldatozással! A Substral márka termékeit külön kategóriában találod.