Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezheted, amivel elfogadod az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Földfúró gépek

Gödrök, lyukak mestere: a földfúrók

A talajfúró vagy földfúró gépek célszerszámok. A segítségükkel könnyedén tudsz – még a makacsan kemény talajba is – könnyedén különböző méretű és mélységű lukakat fúrni. Összegyűjtöttük egy helyre a nálunk kaphatókat gépeket, melyek között többféle meghajtásút találsz, válaszd ki a céljaidhoz legjobban megfelelő szerkezetet!

Rendezés:

Einhell GP-EA 18/150 Li BL-Solo akkus talajfúró 150mm, 18V (akku és töltő nélkül)

Központi raktáron
Központi raktárról a szállítás 1-2 munkanapon belül várható áruházi átvétel esetén. A házhoz szállítás 2-3 munkanapon belül várható. (A pontos készletről érdeklődj telefonon a +36 30 215 17 87 ügyfélszolgálati számon munkaidőben vagy az info@profigazda e-mail címen)
79.990 Ft

Einhell csigafúró szár akkus talajfúróhoz 120mm

Jelenleg nem elérhető
Jelenleg nincs raktáron, megrendelés esetén a várható érkezés idejét e-mailben jelezzük.
13.990 Ft

Einhell hosszabbító szár akkus talajfúróhoz 1m

Központi raktáron
Központi raktárról a szállítás 1-2 munkanapon belül várható áruházi átvétel esetén. A házhoz szállítás 2-3 munkanapon belül várható. (A pontos készletről érdeklődj telefonon a +36 30 215 17 87 ügyfélszolgálati számon munkaidőben vagy az info@profigazda e-mail címen)
8.990 Ft

Földfúrószár 25x80cm (benzines földfúrógéphez)

Rendelésre 2-5 napon belül
Megrendelés esetén üzletünkben általában 2-3 munkanapon belül átvehető, házhoz szállítás általában 2-5 munkanapon belül. Vedd figyelembe, hogy ez a termék külső raktárból érkezik, elérhetősége és szállítási ideje függ a beszállító készletétől. (A pontos készletről érdeklődjön telefonon a +36 30 215 1787-os telefonszámon munkaidőben.
10.290 Ft

Güde GE 2200 benzines földfúró, 2.2kW (100-150-200mm-es szárral)

Központi raktáron
Központi raktárról a szállítás 1-2 munkanapon belül várható áruházi átvétel esetén. A házhoz szállítás 2-3 munkanapon belül várható. (A pontos készletről érdeklődj telefonon a +36 30 215 17 87 ügyfélszolgálati számon munkaidőben vagy az info@profigazda e-mail címen)
98.990 Ft

Hecht 52 benzinmotoros földfúró 1,8 kW

Központi raktáron
Központi raktárról a szállítás 1-2 munkanapon belül várható áruházi átvétel esetén. A házhoz szállítás 2-3 munkanapon belül várható. (A pontos készletről érdeklődj telefonon a +36 30 215 17 87 ügyfélszolgálati számon munkaidőben vagy az info@profigazda e-mail címen)
89.990 Ft

Miért jó megoldás egy földfúró?
Számtalan olyan szerszám és technika van, ami segítségével tudsz lukat fúrni a földbe (például egy kerítéshez, cölöphöz, vagy egy fa elültetéséhez), de ezek általában nagy erőfeszítésbe kerülnek és komoly fizikai munkák melyek fájdalmas gerinc problémákat is okozhatnak. Ráadásul a kis átmérőjű, de mély lukak, gödrök ásása majdnem lehetetlen nélkülük. 

Hogyan válaszd ki a földfúrót?
Választhatsz kézi földfúrót, de az szintén nehéz fizikai munka. A benzinmotoros föld és talajfúró egy rendkívül jó megoldás lehet, ha lukakat kell fúrnod: benzinnel megy, ezért bárhol használhatod, könnyen és gyorsan lehet lukat fúrni vele az akár kemény földbe is. Akár egy egyszerű fúróban, ebben is tudsz szárakat, szárat cserélni úgy változtatható a mélység és a furat szélessége. A vége a tökéletes, általad kigondolt mélységű és átmérőjű luk.

Ismerd meg a földfúróinkat, szerezd meg hozzá a megfelelő fúrószárat és könnyítsd meg a dolgod a benzines földfúróink segítségével. 

A kiskertekben használt földfúró, lyukfúró gépek olyan rendkívül praktikus eszközök, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy könnyedén és hatékonyan kiássunk kisebb méretű gödröket, lyukakat. Legyen szó egy kerti növény ültetéséről, kerítésoszlopok rögzítéséről vagy akár vízelvezetési rendszer kiépítéséről, ezek a gépek megkönnyítik a fúrási folyamatot és időt takarítanak meg számunkra. Ismerd meg kategóriánk termékeit bővebben!

Kerti talajfúrók típusai

A kerti fúrófejek és fúrógépek számos motoros változata érhető el, amelyek különböző feladatokhoz és igényekhez alkalmazkodnak.

A. Elektromos talajfúrógépek:
Az elektromos talajfúrók könnyen kezelhetők, megbízhatóak és hálózati áramforrásról működnek. Csendes működésükkel és alacsony karbantartási igényükkel is kiemelkednek. Ház körüli munkákra ajánljuk, használatának határt szab a hosszabbító hossza.

B. Akkumulátoros talajfúrók:
Mobil és kényelmes megoldást nyújtanak. Nincs szükség hálózati csatlakozásra, így szabadságot adnak a munkavégzésben. Az akkumulátoros fúrógépek könnyűek és hordozhatók, így könnyedén mozgathatók a kertben. A feltöltött akkumulátorral rendelkező gépek jellemzően kisebb projektek elvégzésére is alkalmasak, egy-egy gödröt könnyedén kiáshatsz vele pillanatok alatt.

C. Benzines talajfúrógépek:
A benzines fúrógépek azokhoz a kerti munkákhoz ideálisak, ahol nincs hozzáférhető áramforrás. Ezek a gépek erőteljes motorral rendelkeznek, amelyek képesek megbirkózni a keményebb talajokkal. A benzines fúrógépek mobilak és függetlenek az elektromos hálózattól, így nagyobb rugalmasságot és hatékonyságot biztosítanak a kerti projektek során. Tökéletes választásnak bizonyulnak akkor is, ha akár egy komplet sövénysornak, vagy kisfáknak kell gödröt ásni.

A kerti földfúrók motoros változatai közül ezek a legelterjedtebb és leggyakrabban használt típusok. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és alkalmazási területei, amelyek lehetővé teszik a hatékony és gördülékeny kerti munkavégzést.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő talajfúrót?

A megfelelő kerti fúrófej vagy fúrógép kiválasztása fontos szerepet játszik a hatékony és eredményes kerti munkavégzésben. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb tényezőket, amelyeket figyelembe kell venni a megfelelő eszköz kiválasztásakor:

1. Fúrás mélysége: A fúrás mélysége az egyik legfontosabb tényező. Fontos megvizsgálni, hogy milyen mélyre kell fúrni, és ezt figyelembe véve kiválasztani a megfelelő gépet.

2. Talaj típusa: A talaj típusa szintén fontos szerepet játszik a kerti fúrófej vagy fúrógép kiválasztásában. Például, ha keményebb talajt kell fúrni, akkor érdemes erőteljesebb gépet választani.

3. Motor típusa: Az elektromos, akkumulátoros és benzines fúrógépek mindegyikének vannak előnyei és hátrányai, ahogyan azt fentebb bővebben kifejtettük. Az elektromos és akkumulátoros gépek csendesek és könnyen kezelhetők, míg a benzines gépek erőteljesebbek és függetlenek az elektromos hálózattól.

4. Kényelem és ergonómia: A könnyen kezelhető és ergonomikus eszközök csökkentik a fáradtságot és a sérülés kockázatát.

5. Ár és minőség: Az ár és minőség egyensúlyának megtalálása is fontos szempont lehet. Tudnod kell milyen sűrűn kell igénybevenned az eszközt és ehhez igazítva válassz.

Ha figyelembe vesszük ezeket a tényezőket, akkor könnyebb lesz kiválasztani a megfelelő talajfúrót a kerti projektekhez. A jó választás segít abban, hogy hatékonyan és eredményesen végezzük el a kerti munkákat, miközben kényelmesen és biztonságosan dolgozunk.

V. A földfúró, lyukfúró gépek előnyei és korlátai

A földfúró, lyukfúró gépek számos előnyt nyújtanak a kerti munkák során, azonban fontos megfontolni a korlátokat is. Az alábbiakban részletesen bemutatom ezeket az előnyöket és korlátokat:

Előnyök:

1. Hatékonyság: Gyorsan és hatékonyan képesek a talajt kitermelni, így időt és erőfeszítést takarítanak meg, miközben megkímélnek a hosszú ásástól.

2. Pontosság: Ezek a gépek lehetővé teszik a pontos és egyenletes mélységű lyukak kialakítását. Ez különösen fontos, ha például növényeket vagy oszlopokat kell ültetni, ahol egyenletes mélységű gödrökre van szükség. Pontosan belőhető, hogy mekkora lyukra van szükség, így nem kell ásóval feleslegesen egy jóval nagyobbat kiásnod.

3. Kényelem: A földfúró, lyukfúró gépek használata kényelmes és ergonomikus. A motoros hajtás és a megfelelő kiegészítők segítségével könnyedén végezhetjük a fúrási munkákat, csökkentve a fáradtságot és a fizikai terhelést.

4. Sokoldalúság: Ezek a gépek sokoldalúan alkalmazhatók a kertben. Használhatók növények ültetéséhez, kerítésoszlopok rögzítéséhez, támasztóoszlopok kialakításához és egyéb kerti projektekhez.

Korlátok:

1. Talajviszonyok: A földfúró, lyukfúró gépek hatékonysága erősen függ a talajviszonyoktól. Kemény, köves vagy gyökerekkel teli talaj esetén nehezebben fúrhatók, és tovább tart a folyamat.

2. Méretkorlátozások: Az otthoni használatra szánt gépek méretkorlátozásokkal járhatnak. Kis méretűek és általában kisebb mélységű lyukak kiásására alkalmasak. Nagyobb mélységű és átmérőjű lyukak esetén ipari méretű gépek lehetnek szükségesek.

3. Karbantartás: A hogy a legtöbb szerszám, úgy ezek is rendszeres karbantartást igényelhetnek, például tisztítást, kenést és alkatrészcsereket. Ez a karbantartás időigényes lehet, és figyelmet igényel a gép megfelelő működése érdekében.

Sikerült döntened? Görgess feljebb és válogass kínálatunkból.