Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezheted, amivel elfogadod az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Fűkaszák, Szegélynyírók

Mindenhol rendezett füves terület!

A kert egyes füves részeit sokkal nehezebb gondozni annál, minthogy fűnyíróval végigtolja az ember. Ilyenkor nyújtanak segítséget például a szegélynyírók, illetve fűkaszák is. Ebben a kategóriában megtalálod a legjobb fűkaszákat és szegélynyírókat, illetve az összes kiegészítőt ami a biztonságos és hatékony, gyors munkavégzéshez szükséges.

Olyan szép a kert, már egészen elmerülsz a rendezettségében, elégedett vagy a látvánnyal. Ám ekkor meglátod a kerítés mentén lengedező, magas fűszálakat! Azokat, amelyeket a hagyományos fűnyíróddal lehetetlen lenyírni, ha meg gazként kitépkeded, csúnya, kopasz folt keletkezik ott. Nem beszélve arról, hogy ha egyenetlen a talaj, akkor nem kis erőfeszítést jelent a hagyományos fűnyíró oda és vissza tologatása. Nos, ezek tipikusan olyan helyzetek, amikor szükséged van olyan eszközre, amely kimondottan a szegélyekhez, illetve keskenyebb szakaszon, hosszú szálakat növesztő fűhöz is segít hozzáférni, ráadásul nincsenek kerekei. Ez a leírás pedig pontosan illik a fűkaszákra és szegélyvágókra!

Egy fűkasza több szempontból is nagyon praktikus lehet, ha kertes házban élsz, hiszen a fűnyírás messze nem merül ki a fűnyíró tologatásában ha valóban precíz munkát szeretnél végezni. Hiszen az egyenetlen talaj és a nehezen hozzáférhető helyek mind olyan tényezők egy udvaron, amelyek kapcsán bizony fejtörést okozhat a precíz fűnyírás. Lássuk, miként segít a tökéletes kert megálmodásában egy fűkasza használata!

Mi minden kapható a kategóriában?

kényelmes, környezetbarát gépek, amelyekkel könnyedén végig tudsz menni a nehezen hozzáférhető részeken is, hogy levágd a kéretlen fűszálakat. Fontos, hogy ha nagyobb területen való munkáról van szó, érdemes egy pót akkumulátort is bekészíteni, így ugyanis nem kell megszakítanod a munkát akkor sem, ha töltésre szorul az egyik akksi. 

egyenetlen talajon és nehezen hozzáférhető területeken is használható gépek. Számos árkategóriában találsz benzinmotoros fűkaszákat a ProfiGazda webshopban! A használatához mindössze megfelelő mennyiségű üzemanyagra van szükség. 

klasszikus megoldással, hálózatról működő gépek, amelyek segítenek, hogy a kerted nehezen hozzáférhető részei is rendben legyenek.

a webshopban természetesen nemcsak a gépeket, hanem a szükséges kiegészítőket is beszerezheted, hiszen nagyon sok múlik azon például, hogy milyen damilra esik a választásod. 

ne ijedj meg, ha elkopik a vágófej, hiszen a ProfiGazda webshopban megtalálod a kiegészítő alkatrészeket is!

Mire érdemes odafigyelni a fűkasza vásárlás során?

Először is azt érdemes felmérni, hogy jellemzően a tervek szerint mi mindenre használnád a fűkaszát. Ha a fő cél a kerítés, ágyások melletti rész, illetve egyéb nehezen hozzáférhető területek karbantartása, egészen más módon szűkíthető a kínálat, mint ha például egy nagyobb, egyenetlen talajjal rendelkező telken nyírnál füvet a segítségével. Sokat számít emellett a helyszín is, hiszen ha nincs a közelben áramforrás vagy nem cipelnél minden alkalommal benzines kannákat, akkor máris tudod, melyik irányba indulj el a széles választékban.


Fontos szempont még a szerkezet súlya és az ergonómia, ez a kettő összekapcsolódik, ezektől függ mennyire kényelmesen, milyen sokáig tudod használni a gépet.

A kiegészítők kapcsán pedig nem kérdés, hogy első körben a meglévő fűkaszád típusát kell felmérni és ehhez igazodva kiválasztani az ideális eszközöket a kínálatból. 

Ha a fentieket látva úgy érzed, neked is szükséged van egy ilyen eszközre a kerted rendben tartásához, akkor ideje, hogy alaposan szétnézz a webáruházban annak érdekében, hogy megtaláld a számodra ideális változatot. Amennyiben elbizonytalanodnál e téren, keresd fel bátran szakértő kollégánkat.