Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezheted, amivel elfogadod az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Fűhengerek

Szeretnél tükörsima pázsitot udvarodra? Ne hagyd ki a hengerezést sem a gyep ápolásból! A rendszeresen hengerelt talaj egységes képet ad, a frissen elszórt fűmagok - akár friss vetés, akár utólagos füvesítés miatt kerülnek a talajba - szintén igénylik a hengerezést, hogy jobban védve legyenek az elemektől és magasabb csírázási arányt érhess el. Görgess lejjebb, tekintsd meg a homokkal, vagy vízzel tölthető hengereket, amelyeknek súlya a kívánt mértékre állítható.
Rendezés:

Einhell fűhenger GC-GR 57

Központi raktáron
Központi raktárról a szállítás 1-2 munkanapon belül várható áruházi átvétel esetén. A házhoz szállítás 2-3 munkanapon belül várható. (A pontos készletről érdeklődj telefonon a +36 30 215 17 87 ügyfélszolgálati számon munkaidőben vagy az info@profigazda e-mail címen)
27.990 Ft

AL-KO GW 50 kerti henger, 50cm

Központi raktáron
Központi raktárról a szállítás 1-2 munkanapon belül várható áruházi átvétel esetén. A házhoz szállítás 2-3 munkanapon belül várható. (A pontos készletről érdeklődj telefonon a +36 30 215 17 87 ügyfélszolgálati számon munkaidőben vagy az info@profigazda e-mail címen)
63.900 Ft

Bár sokan nem is gondolnák, de egy fűhenger több szempontból is nagyon hasznos lehet a füvesítés, kertrendezés vagy akár járdaépítés során. Hiszen bár nélküle is kikelnek a fűmagok és lehet nagyon szép a pázsit, de ég és föld a különbség egy olyan terület között ahol nem használtak fűhengert és ahol bevetették ezt a kifejezetten praktikus szerkezetet. De mégis miben rejlik a titok? 

Milyen előnyei vannak egy fűhenger használatának?

Alapvetően több olyan tipikus szituáció is létezik, amikor mindenképpen érdemes bevetni a fűhengert és kihasználni annak előnyeit. Az egyik, amikor fűmagokat vetsz el, ugyanis e mechanikus berendezés segítségével tökéletesen el lehet simítani a talajt a vetést követően. Ilyenkor az elegyengetés után kell elvégezni a hengerelést, annak érdekében, hogy a magok kellő mélységbe jussanak, a növekvő fű pedig tökéletesen egybefüggő legyen. 
Emellett a gyepszőnyeg lerakásánál is nagy előnyt jelent a használata, hiszen könnyebben eresztenek gyökeret a fűszálak és egyenesebbé válik a talaj. 
Mindezeken felül sokan esküsznek a füvesítés előtti használatára is, ugyanis a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokkal jobb eredmény érhető el vele, mint nélküle. 
Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy mekkora hasznuk lehet kertrendezés során, valamint kerti utak, járdák kiépítése esetén a talaj előkészítésénél. Hiszen nem létezik más olyan egyszerűen használható szerszám, amely segítségével ilyen gyorsan és egyszerűen lehetne egyenletessé varázsolni az akár tökéletesen egyenetlen földes területet. A hengert ezen felül gyepszellőztetés vagy akár trágyázás után is lehet használni, segítve ezzel a még hatékonyabb ápolási folyamatokat. 

Mit érdemes tudni a fűhengerekről?

Ezek a szerkezetek rendszerint masszív anyagból, jellemzően fémből vagy acélból készülnek, így könnyen kezelhetőek és maradéktalanul ellátják a feladatukat. Emellett egy oldalsó nyíláson keresztül vízzel vagy homokkal feltölthetők, így még hatékonyabban lehet a segítségükkel elvégezni a hengerelést. Ezt a munka végeztével érdemes kiszedni, illetve leereszteni, hiszen enélkül jóval könnyebb mozgatni és tárolni is, míg újra szükség nem lesz rá. A titok pedig valójában a szerszám egyszerűségében rejlik, hiszen alapvetően egy teljes mértékig kézzel működtethető szerkezetről van szó. Ennek köszönhetően hangtalan a használata, beüzemeléséhez pedig sem áramforrásra, sem benzinre, sem pedig akkumulátorra nincs szükség. Vagyis gyakorlatilag bárhol és bármikor bevethető, amikor szükség van rá. Természetesen kerti traktor után is rögzíthető, így ha kell, akkor nem muszáj kézzel húzni-tolni a nehéz hengert.

Mit érdemes figyelembe venni a vásárlás során?

Az egyik fontos tényező amit a vásárlás során mindenképpen érdemes figyelembe venni, az a hengerelni kívánt terület nagysága. Ugyanis a fűhengerekből különböző méretek léteznek, amelyek közül ajánlott a tér nagyságában megfelelőt választani. Ráadásul minél nagyobb a henger, annál nagyobb a súly is. Értelemszerűen kisebb méretű kertekhez a kisebb méretű szerszám választása ajánlott, míg nagyobb telek esetén a méretesebbek között javasolt szétnézni. Praktikus továbbá, ha a henger mindkét oldalán van elhelyezve beállítható sárlehúzó. Ez ugyanis még kényelmesebbé és egyszerűbbé teszi a használatát. 

Amennyiben a fentiek alapján úgy gondolod, hogy neked is jól jönne egy ilyen szerkezet a ház körül, bátran nézz szét webshopunk kínálatában, ahol garantáltan megtalálod majd a számodra leginkább megfelelőt. Ha mégis elbizonytalanodnál, fordulj bátran szakértő munkatársainkhoz.