Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Amit a szivattyúkról tudnod kell. Szivattyú kisokos

Amit a szivattyúkról tudnod kell. Szivattyú kisokos

Szivattyúzás mesterfokon. Víztechnológiai megoldások a kertben és az otthonodban.

A szivattyúk áttekintése

Milyen szivattyút válasszak?

Víztelenítéshez válaszd a búvárszivattyút vagy a szennyvízszivattyút, adott esetben a mélykúti szivattyút.

Szivattyúzáshoz vagy víz átemeléséhez: gyorsabban és egyszerűbben, mint valaha. Mindegy, hogy tiszta vagy szennyezett vizet kell nagy teljesítménnyel felszivattyúznod: az Einhell víztelenítő szivattyúinak egyik feladat elvégzése sem jelenthet gondot!

 • Nagy mennyiségű víz rövid idő alatt történő felszivattyúzásához
 • A vízbetörés okozta komoly károk megelőzésére
 • Nagyfokú üzembiztonság

Öntözéshez válaszd a kerti szivattyút.

Nem kell többé a drága és értékes ivóvizet kertek öntözésére pazarolnod: hasznosítsd újra egyszerűen az esővizet vagy az esővíztárolókban összegyűlt vizet!

 • Kertek egyenletes öntözéséhez
 • Kényelmes és biztonságos kezelés
 • Óvja a környezetet és segít spórolni az ivóvízzel

Házak vízellátásához válaszd a házi vízművet.

Teljesen automata, egyenletes nyomást biztosító megoldás: az Einhell házi vízműveivel, automata házi és kerti szivattyúival vagy automata búvár-nyomószivattyúival hasznosíthatod otthonodban az összegyűjtött esővizet, ami költséghatékony alternatívát jelent például WC-k öblítéséhez, mosáshoz vagy öntözéshez.

 • Kertek és házak vízzel történő ellátása alternatív megoldással (vízgyűjtő edényekből, kutakból)
 • Kényelmes és biztonságos kezelés
 • Óvja a környezetet és spórol az ivóvízzel

1 | .MÉLYKÚTI SZIVATTYÚK: Kertek öntözéséhez

2 | HORDÓÜRÍTŐ SZIVATTYÚK: Esővízgyűjtők egyszerű ürítéséhez

3 | KOMBINÁLT SZIVATTYÚK, TISZTAVÍZ-BÚVÁRSZIVATTYÚK: Medencék ürítéséhez

4 | AKKUS KERTI SZIVATTYÚK: Határtalan szabadság a kerti vízellátásban

5 | BÚVÁR-NYOMÓSZIVATTYÚK: Kertek öntözéséhez

6 | BENZINES VÍZSZIVATTYÚK: Kertek öntözéséhez, áramellátás nélkül

7 | KOMBINÁLT- / SZENNYVÍZSZIVATTYÚK: Kerti tavak víztelenítéséhez

8 | KERTI SZIVATTYÚK: Kertek esővízgyűjtőkből történő öntözéséhez

9 | SZIVATTYÚK AQUASENSOR-TECHNOLÓGIÁVAL: 24 órás védelem a vízbetörések megelőzése érdekében

10 | HÁZI VÍZMŰVEK: Otthona háztartási vízzel történő automatikus ellátásához
 

Víztechnológiai kisokos

SZÍVÓMAGASSÁG

A szívómagasság a szivattyú szíve, vagyis a munkakerék és a vízfelszín közötti magasság különbséget jelöli. A szívóteljesítmény megállapításánál a normál munkakörülmények között mért légköri nyomást veszik alapul, melynek révén a felhasználóknak hozzávetőlegesen egy 8 méteres korláttal kell számolniuk.

HÁZTARTÁSI VÍZ (SZÜRKEVÍZ)
A háztartási víz olyan víz, amelyet szivattyúk segítségével kutakból, aknákból vagy víztározókból nyernek ki. Ez a típusú víz nem alkalmas ivóvízként történő fogyasztásra, és nem használható élelmiszerek előállításához sem. Magánháztartásokban az ivóvízvezetéktől függetlenül, külön vízkörön használható tisztításhoz, WC-k öblítésére, valamint mosógépek vízellátásának biztosítására.

SZÁLLÍTÁSI NYOMÁS
A szállítási nyomás azt a nyomásértéket jelöli, amellyel a szivattyú a szivattyúzandó folyadékot szállítja. Minél nagyobb a készülék teljesítménye, annál nagyobb nyomással képes szivattyúzni a vizet. A nyomást általában barban, ritkábban pascalban határozzák meg. A szállítási nyomásból kiszámítható a nyomómagasság is: pl. 3,5 bar nyomás 35 méter nyomómagasságnak felel meg.

NYOMÓMAGASSÁG
A nyomómagasság a szivattyú és a csatlakoztatott tömlő/öntözőrendszer vízkilépési pontja közötti magasságkülönbséget jelöli. Figyelem! Vízbe telepített szivattyúk esetén a nyomómagasságot nem a készülék pozíciójától, hanem a víztükörtől kell mérni.

SZÁLLÍTÁSI MENNYISÉG
A szállítási mennyiség (amelyet szivattyúzási teljesítménynek vagy -kapacitásnak is neveznek) a szivattyúzási teljesítményt jelöli, és az esetek döntő többségében liter/óra értékben határozzák meg. A szállítási mennyiséget térfogatáramnak vagy áramlási sebességnek is nevezik, melynek meghatározására a m3/mp értéket használják. A szállítási mennyiség a nyomómagasságtól függ: minél magasabbra kell szivattyúzni a vizet, annál alacsonyabb lesz a szállítási mennyiség.

TISZTA VÍZ
Tiszta víz alatt a részecskementes, enyhén szennyezett háztartási vizet értjük, ami magában foglalja a személyes tisztálkodás során keletkező vizet, a főzés és mosogatás közben felhalmozódott magas zsír- és baktériumtartalmú vizet azonban nem. Ez a típusú víz nem alkalmas ivóvízként történő fogyasztásra, és nem használható élelmiszerek előállításához sem.

SZENNYEZETT VÍZ
A szennyezett víz a háztartásokban, valamint a kereskedelmi és mezőgazdasági üzemekben keletkező, részecsketartalommal bíró szennyvizek gyűjtőneve. A szennyezett víz az esetek döntő többségében baktériumokkal erősen szennyezett, és ezért mechanikai, kémiai vagy biológiai úton kell kezelni, mielőtt visszakerülne a vízkörforgásba.

ELŐSZŰRŐ
Az előszűrők megakadályozzák, hogy szennyeződések kerüljenek a szivattyúba. Használatuk mindig ajánlott, ha feltételezhető, hogy a szivattyúzandó víz szennyezett, és homokvagy szennyeződésrészecskéket tartalmazhat.

A BÚVÁRSZIVATTYÚK TÍPUSAINAK ÁTTEKINTÉSE

A búvárszivattyúk nélkülözhetetlen segítőtársak az elárasztott pincék, munkagödrök, valamint  medencék és tavak gyors víztelenítéséhez. Fő feladatuk, hogy a legrövidebb időn belül a lehető legtöbb vizet szivattyúzzák ki az adott területről vagy tározóból. Az ehhez tartozó paraméter
az úgynevezett szállítási mennyiség (liter/óra).

A búvárszivattyúkat két kategóriába sorolhatók. Az alkalmazási területtől és a szivattyúzandó víz szennyezettségi szintjétől függően tiszta- vagy szennyvízszivattyúk közül választhat.  A búvárszivattyúk választékában olyan multifunkciós szivattyúkat is megtalál, amelyek tiszta -és szennyvízhez egyaránt használhatók; ezek az úgynevezett 2 az 1-ben kombinált szivattyúk. A bonyolultabb feladatok elvégzéséhez – például nagy mélységből vagy különösen nagy nyomáson történő szivattyúzáshoz – válassza mélykúti-, illetve búvár-nyomószivattyúink egyikét.

 1. SZIVATTYÚK AQUASENSOR TECHNOLÓGIÁVAL
  Az automatikus indítás révén bármikor szivattyúzhat tiszta vagy szennyezett vizet.
 2. SZENNYVÍZSZIVATTYÚK
  Szennyezett víz tavakból, munkagödrökből vagy pincékből történő gyors kiszivattyúzására.
 3. MÉLYKÚTI SZIVATTYÚK
  Olyan esetekre, amikor a vizet különösen mélyről kell a házba vagy a kertbe juttatnia.
 4. 2 AZ 1-BEN KOMBINÁLT SZIVATTYÚKÚ
  Tiszta- és szennyezett víz szállítására, szivattyúzásiszint-szabályozással.
 5. TISZTAVÍZ-BÚVÁRSZIVATTYÚK
  Medencék, lakóhelyiségek és pincék gyors víztelenítéséhez.
 6. BÚVÁR-NYOMÓSZIVATTYÚK
  Víz különösen magasra vagy nagyon nagy nyomáson történő szivattyúzásához a kertben és az otthonában egyaránt.