Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Ultrahangos rágcsálóriasztó: hatékony védelem otthonodban

Ultrahangos rágcsálóriasztó: hatékony védelem otthonodban

Korábban volt már szó róla, hogy miért veszélyes az egér, patkány jelenléte otthonodban. A bosszúság mellett egészségügyi kockázatot is jelent, illetve sokakat már a gondolatra is a hidegrázás kerülget, hogy az otthonát nem kívánt rágcsálókkal kénytelen megosztani.
 

Hova költözhetnek be a rágcsálók?

Egerek és patkányok meglepően ügyesek a behatolásban, olyan helyekre juthatnak el, amelyekre ritkán gondolnánk. Néhány olyan hely, amire kevesen gondolnak:

A falak belső üregei, csövek mögötti részek könnyen elérhetők számukra. Kisebb rések, amik szabad átjárást biztosítanak a falakon keresztül, ideális bejutást nyújtanak. Vályog fal, vagy régebbi, nem karbantartott tégla fal sem akadály számukra, megtalálják a legkisebb réseket is és tovább tágítják azt.

Nincs biztonságban a pince sem tőlük. Sötét, szinte soha nem jár ott senki és még jellemzően valamilyen számukra ehető dolgot is tárolnak ott az emberek. Ha nincs semmi ehető, akkor is megrág mindent, hogy ellenőrizze tényleg így van-e.

Hűtőszekrények, mosogatógépek és egyéb nagy háztartási gépek hátoldala mögött gyakran vannak rejtett rések, ahová bejuthatnak. Észrevétlenül surrannak el a fal mentén fertőzéseket és rágásnyomokat hagyva maguk után.

Tetőtér, padlás, az álmennyezet alatti területek, ahol a tetőszerkezet találkozik a ház belsejével, szintén kedvelt helyek az egerek és patkányok számára. Télen kellemes meleg van, nem zargatják őket, nyugodtan élik a kis életüket.

Klímaberendezésekben is előfordulhatnak, ha használaton kívül van akkor be tud mászni a csöveken, aztán bent is van a házban. Többek között emiatt is ellenőriztesd szakemberrel indítás előtt ha sokáig állt!

Ritkán használt ruhák tárolására szolgáló dobozok mögött is rejtegethetik magukat. Ha van a házban egy raktárként, lomosként használt helyiség akkor idilli helyet hoztál létre a patkányok számára.

100%-ban rágcsálóbiztos otthont nehéz létrehozni, így mindenképpen legyél résen!

Hogy ismerhetem fel, hogy rágcsáló van a háznál?

A patkányok vagy egerek jelenlétének felismerése fontos, mivel az azonnali intézkedés elengedhetetlen az ilyen problémák kezeléséhez. Néhány jelet azonban hagynak maguk után, ha ezekkel találkozol akkor cselekedj mielőbb!

Kisebb rágásnyomokat láthatsz a csomagoláson, élelmiszeren vagy akár falakon. Különösen a patkányok azok, amelyek számára gyakorlatilag bármi élelmet jelenthet, így mindenhol láthatod a fognyomokat.
A patkányok és egerek jellegzetes szagú ürüléket, vizeletet hagynak maguk után. Írásban nehéz átadni, de ha megérzed tudni fogod, hogy valami nem stimmel.
Éjszaka gyakran lehet hallani zajokat, neszeket, ahogy jönnek-mennek, mocorognak a padláson.

Mit tehetsz?

Ahhoz, hogy otthonodat hatékonyan védd a rágcsálók ellen, az ultrahangos rágcsálóriasztó hatékony és környezetbarát megoldás lehet. Nincs szükséged mérgek szétszórására, vagy csapda állításra, no meg nem kell a tetemekről gondoskodnod utána.

Hogyan működik az ultrahangos rágcsálóriasztó?

Az ultrahangos rágcsálóriasztó eszközök magas, az emberi fül számára nem hallható frekvencián zajt bocsájtanak ki. Ez a hang nagyon zavaró a rágcsálók számára, nem bírják, sérti a fülüket. Folyamatosan váltakozik, így még csak hozzá sem tudnak szokni.
Elmenekülnek előle, könnyebb célpontot keresve, hiszen a zavartalan, háborítatlan környezet az egyik fontos szempont amikor élőhelyet választanak maguknak.

Miért válassz ultrahangos rágcsálóriasztót?

Az ultrahangos rágcsálóriasztók számos előnnyel járnak. Ez a készülék:

Környezetbarát - nem használnak mérgező anyagokat, így környezetbarát megoldást nyújtanak.
Hatékony - az ultrahangos technológia hatékonyan elijeszti a rágcsálókat, biztosítva otthonod védelmét.
Biztonságos - nem jelentenek veszélyt az emberi egészségre vagy a környezetre.

Ultrahangos rágcsálóriasztók használata

A hatékony eredményekhez néhány dolgot figyelembe kell venni.
Válaszd meg jól a helyszínt, hogy minél több területet le tudjon fedni a szerkezet, vagy vásárolj több riasztót is, hogy átfedésben a komplett házat, telket védjék. 
Ne bízz kizárólag az eszközben, próbáld távol tartani a patkányokat az otthonodtól további módszerekkel is.
Időről-időre ellenőrizd, hogy megfelelően működik a riasztó. 

Ezek az eszközök hatékony, környezetbarát módszert kínálnak a rágcsálók elijesztésére otthonodban. Ne hagyd, hogy a kártevők megzavarják otthonod nyugalmát! Szerezz be webshopunkból ultrahangos rágcsálóriasztót, nézd meg termékeinket!
Ultrahangos rágcsálóriasztó választékunk!
 

Tartalomhoz tartozó címkék: Otthon és háztartás