Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezheted, amivel elfogadod az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Tavaszi lemosó permetezés ökológiai gazdálkodásban engedélyezett szerekkel

Tavaszi lemosó permetezés ökológiai gazdálkodásban engedélyezett szerekkel

A tavaszi lemosó permetezés elengedhetetlen munkafázisa a gyümölcsösök védelmének metszés után. Különösen fontos, hogy még rügypattanás előtt megtörténjen a kezelés. 
 

Nagy lémennyiséggel, lemosásszerűen elvégzett permetezés legfontosabb célja, hogy gyérítsük a vázágakon, a kéreg-repedésekben, valamint a rügyek felületén lévő kórokozók (pl. MONÍLIA, TAFRINA, VARASODÁS,) szaporító képleteit, továbbá a különböző kártevő rovarok, köztük a levéltetvek, pajzstetvek és gyümölcsmolyok és atkák áttelelő alakjait.

Javasoljuk, hogy a permetező vízbe kétkomponensű felszívódó rezet (SCUDO), cink-mangánnal kiegészített kontakt rezet (CUPRUM MZ 38) és bórtartalmú (BOROIL)-t is keverjen.

Az alábbi technológia minden kémiai szermaradékot nélkülöz és ÖKOLÓGIAI GAZDÁLKODÁSBAN ENGEDÉLYEZETT! 

Munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap
Élelmezés egészségügyi várakozási idő 0 nap 

Felszívódó réz + CUPRUM MZ 38 kontakt réz a gombás-baktériumos és rovarkártevők okozta megbetegedések megelőzésére

Scudo-ban lévő szerves nitrogénnel, aminosavval együtt kijuttatott réz hatására  a növény természetes ellenálló-képessége növekszik, a szövetállomány erősödik, fagytűrőképessége fokozódik.

Javítja a virágok kötődését, stabilabb termésképzést eredményez.

SCUDO, CUPRUM MZ 38,  BOROIL

Tartalomhoz tartozó címkék: Biogazdálkodás