Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezheted, amivel elfogadod az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

 Talajelőkészítés a fóliasátorban
Talajelőkészítés a fóliasátorban
2024. 05. 08. 10:14:57

A talajelőkészítés kulcsfontosságú lépés a fóliasátorban történő növénytermesztésben. A megfelelő előkészítés lehetővé teszi a termékeny talaj kialakítását, amely optimális növekedést és kiváló termést eredményez.

Mire is jó egy fóliasátor?
Mire is jó egy fóliasátor?
2024. 01. 08. 13:54:08

A mai világban, amikor az élelmiszerárak magasak, bizony nem árt, ha minél több lehetőségünk van arra, hogy saját magunknak termeljük meg a mindennapi betevőnket vagy legalábbis annak egy részét. Egy fóliasátor ideális körülményeket teremthet mindehhez. Lássuk, miről is van szó!
 

Leander teleltetése, kiültetése cserépből
Leander teleltetése, kiültetése cserépből
2023. 11. 26. 09:12:25
Idén megelégeltem a 9 db 120 kg körüli leanderek becipelését fedett helyre, így megpróbálkozom a kiültetésükkel.
Őszi talajjavítás kiskertben a jobb termésért
Őszi talajjavítás kiskertben a jobb termésért
2023. 11. 16. 00:00:00

A kiskertben való termesztés sikerének kulcsa a megfelelő talaj. Az őszi talajjavítás célja a talaj szerkezetének és tápanyagtartalmának optimalizálása. Ez nemcsak a jelenlegi szezonra van hatással, hanem hosszú távon is növeli a termés mennyiségét és minőségét.

Bioszén - a talaj varázslója
Bioszén - a talaj varázslója
2023. 10. 16. 12:49:49
A kertészkedés egyik velejárója, hogy időről-időre nagyobb adag fahulladék gyűlik össze a kertben. Kiszáradt bokrok, megmetszett gyümölcsfák, nem kívánt hajtások – egy-egy marék ágat az év folyamán el tud nyelni a komposzthalom, azonban egy őszi, vagy tavaszi nagytakarítás során hatalmas mennyiség tud összegyűlni, amivel sokszor nehéz mit kezdeni.
 Mivel töltsem fel a magaságyást?
Mivel töltsem fel a magaságyást?
2023. 10. 16. 12:13:45

Egyre elterjedtebb hazánkban is az emelt ágyásos kertművelés, ami háztáji kertekben, szűkös helyeken, vagy problémás talajokon egy nagyszerű módszer jó minőségű növények termesztésére.
 

Miért használj árnyékoló hálót a kertben növényeidhez?
Miért használj árnyékoló hálót a kertben növényeidhez?
2023. 09. 19. 14:31:15

Az egyre melegebb és szárazabb nyári időjárás Magyarországon jelentős kihívásokat jelent a növénytermesztők és kertészek számára. Az elmúlt 100 évben folyamatosan nőtt a hőségnapok száma, évente 40-50 ilyen napot is mérnek manapság, a hőhullámmal érintett napok száma pedig megnégyszereződött (!) alig 100 év alatt.

Hogyan szaporítsak és neveljek citromfát?
Hogyan szaporítsak és neveljek citromfát?
2023. 02. 22. 13:39:00
A téli hónapokban gyakran lehetünk betegek, ennek megelőzésére vagy épp a betegség leküzdésére, vagy egyszerűen csak vitamin pótlására nagy valószínűséggel sokan fogyasztunk narancsot, mandarint, grépfrútot vagy citromot. Ha mér fogyasztjuk, miért ne nevelhetnénk a magokból szoba- vagy termőnövényeket!
A térkő kiválasztása
A térkő kiválasztása
2023. 01. 12. 12:20:48
A családi házak udvarán a térkövezett felület jelentős hatást gyakorol a lakóingatlan megjelenésére. A térkő kiválasztása az első pillanatban egyszerűnek tűnik, holott számos tényezőt figyelembe kell venni: a funkciót és a terhelhetőséget, a kövek méreteit és formáit, és nem utolsó sorban a színeket. Fontos, hogy a térkő hosszú időn át fogja meghatározni az otthonunk környezetét, ezért térkövezésnél a ház és a burkolat arányaira is helyezzünk hangsúlyt.
A szilváról...
A szilváról...
2022. 09. 10. 10:43:50

A szilva hazánkban a legelterjedtebb gyümölcs. Többsége a házikertekben, a szőlők között, az utak mellett, a kertekbenés az udvarokban elszórtan áll, a nagyarányú üzemi telepítések ellenére is. A szilva népes és változatos gyümölcsünk.