Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Löwe profi metszőollók

Löwe profi metszőollók

-

A Gebr. Schröder Gmbh, a német Löwe Original professzionális metszőollók gyártója immár 85 éves tapasztalattal állít elő kertészei és ipari vágóeszközöket, amiket a közismert német precíz gyártástechnológia, és magas minőség jellemez.

Ez a cég volt a világon az első, aki megalkotta és szabadalmaztatta a mellévágós és a forgónyeles típusok mellett a rávágó rendszerű metszőollókat, amelyek a cég vezető termékei azóta is.

Minden Löwe metszőolló háromféle, egyenes, hajlított, illetve forgó nyéllel készül.  Széles választék alapján mindenki megtalálja a maga számára legkényelmesebb ollót. 

A gyártó nagy gondot fordít a kertészeti metszőollók és ágvágók folyamatos innovációjára.  Németországban és Ausztriában a szőlőkben, gyümölcsösökben és az erdészeti kultúrákban rendszerint ezeket a típusokat részesítik előnyben.

Ezek a modern ollók könnyített kivitelben készülnek, emellett az anyaguk rendkívül időtálló, edzett nemesacél, a markolatok pedig tartós műanyagból, fém erősítéssel készülnek. A Löwe Original metszőollók és ágvágók esetében egyedülálló, hogy minden egyes alkatrészük cserélhető, a szétszerelés és a csere könnyen elvégezhető.

A Löwe ollókra és ágvágókra garanciát ad a gyártó. A rendeltetésszerű használatból adódó, anyaghibára visszavezethető meghibásodás esetén a gyár ingyen biztosítja a cserealkatrészt, vagy a csereollót.

A cserealkatrészeket a gyár a magyarországi kizárólagos gyári importőrön keresztül, kötelezően biztosítja.

Rávágó metszőolló

A rávágó rendszerű metszőolló előnye, hogy kisebb kézi erőkifejtés mellett nagyobb vágóerőt képes kifejteni, így akár egész napos metszés során sem fárad el a kéz, nem sérül a csuklóizület.

Mellévágó metszőolló
Precíz vágóél, és ívelt ellenpenge  jellemzi. Ezek különösen alkalmasak a finomabb munkára. A nehezen megközelíthető helyek is könnyen elérhetőek

Forgónyeles metszőolló
A forgó fogantyú csökkenti a kéz, és a csukló megterhelését.

Minden Original Löwe kerti metszőolló forgónyeles kivitelben is rendelhető!

Rá-, és mellévágó ollók ötvözete
A metszőollók 7-es, 8-as, valamint az ágvágók 22-es szériája ötvözik a Rávágó metszőollók tulajdonságait hajlított pengével

 

A rávágó rendszerű metszőolló előnye, hogy kisebb kézi erőkifejtés mellett nagyobb vágóerőt képes kifejteni, így akár egész napos metszés során sem fárad el a kéz, nem sérül a csuklóizület. A Löwe kézi metszőollók legnépszerűbb típusai közül az első az 1. é s 2. sorszámú, amelyek a klasszikus rávágó
rendszerű ollók, egyenes ellenpengével. Ennek kisebbített változata az 5-ös típus.

 

Az eredetei rávágós továbbfejlesztett változata a 6. sz. amely formatervezettebb, nyújtottabb kivitel, hosszabb erőkarral, és állítható nyílásszöggel, így még könnyebb munkát tesz lehetővé.

Világújdonság a 8. típus. Ez a típus egyesíti magában a rávágó ollók erejét és a mellévágó típusok pontosságát, hozzáférhetőségét. Hajlított m vágó- és ellenpengével rendelkezik. Kisebb pengés változata a 7-es típus.

A 9. olló már mellévágós. Kissé robusztusabb, masszívabb, széles ellenpengével. Ennek ellenére könnyű súlyú. Állítható a nyílásszög. A legerősebb mellévágós típus.

Innováció: amár jól bevált klasszikus Löwe 1 alapjaira épül és Löwe 8 széria előnyeit ötvözi. Kisebb erőkifejtés mellett a legnagyobb vágási átmérővel rendelkezik.  Ergonómikus kialakítása révén könnyebben hozzáfér a nehezebben elérhető ágakhoz, hajtásokhoz is.

 

A 11. típus ergonomikusabb, ellenpengéje szűkebb, nyújtottabb, így a nehezebben hozzáférhető helyekre is oda lehet vele férni. Precíz vágóél és ellenpenge ívvel rendelkezik. Egyedülálló tulajdonsága a pengén található folyadékbarázda. Kispengés változata a 12. típus,e z kisebb kézhez vagy hölgyek részére ajánlott.

14-es típusok: Kompakt mellévágós kivitel. Ergonómikus, könnyített kivitel, a nehezebben hozzáférhető helyekhez is. A penge tövénél drótvágó, ezzel időt és pénzt spórol. A dupla ütközőguminak köszönhetően kíméletesebb a kéznek. Kétféle nyéllel kapható kisebb és nagyobb tenyérhez.

15-ös típusok: A nagysikerű Löwe 8-as család kompakt kivitele. Egyesíti a rá-és mellévágós ollók előnyeit: alacsonyabb erőkifejtéssel ugyanolyan szép vágást ér el, mint a mellévágóval. Kétféle nyéllel kapható kisebb és nagyobb tenyérhez.

Els sorban vágott virágokhoz ajánlott. Egyedi tulajdonsága, az ellenpengén elhelyezett pofákkal könnyedén meg tudja fogni a virág szárát. Ezzel egyik keze felszabadul, így időt spórol! Kétféle nyéllel kapható kisebb és nagyobb tenyérhez.