Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezheted, amivel elfogadod az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Mikor és miért jó választás egy fűkasza?

Mikor és miért jó választás egy fűkasza?

Egy fűkasza tökéletes választás minden olyan helyre, ahol egy fűnyíróval csak nehezen lehetne boldogulni, hiszen kis helyeken is helytáll, nem akadály számára ha egyenetlen a talaj, ráadásul kényelmesen hordozható is, ha éppen arra van szükség. Lássuk, mikor érdemes a fűkasza mellett letenni a voksukat és miért is annyira praktikus egy ilyen gép használata!

Mikor jó választás egy fűkasza?

Egy jól megválasztott fűkasza tökéletesen alkalmas kisebb ház körüli munkálatok elvégzéséhez, gazos kertek, kertrészletek megtisztításához is, de probléma nélkül boldogul egyenetlen talajon vagy akár dombos terepen is. Vagyis tökéletes kiegészítője vagy akár helyettese lehet egy fűnyírónak egy ilyen szerkezet. Ám ehhez szükség van arra, hogy a feladatnak megfelelő darabot válaszd! 

Milyen fűkaszát érdemes választani?

Ha az ember végig fut a fűkasza választékon, láthatja, hogy nagyon sok különböző típusú fűkasza létezik. 
Bár nehéz feladatnak tűnik kiszűrni ezek közül az ideálisat, tény az, hogy közöttük van a minden szempontból tökéletes verzió mindenki számára. Mérvadó a választás során az, hogy havonta hány alkalommal használjuk, mekkora területet szeretnénk ilyenkor lenyírni, van-e igényünk valamilyen extrára, mennyit szánunk rá, de alap kérdés az is, hogy akkumulátoros, elektromos vagy benzines fűkaszát preferálunk inkább.

Vagyis a legfontosabb hármas e téren a teljesítmény, a típus és a cél. Az akkumulátoros/elektromos és benzines típusok közötti különbség leginkább abban rejlik, hogy míg az előbbi halkabb és jellemzően kényelmesebb, addig a benzines társai nagyobb teljesítményűek és nagyobb volumenű munkák elvégzésére is alkalmas. Valójában az odafigyelés mindkét esetben fontos, hiszen az akksi töltéséről és a megfelelő mennyiségű üzemanyagról egyaránt gondoskodni kell.

A benzines típusok között létezik az úgynevezett kétütemű fűkasza, amely lényege, hogy a négyütemű verzióknál jóval kevesebb a meghibásodási lehetőség, ráadásul az élettartama is hosszabb lehet kisebb karbantartási igények mellett. A maximális fordulatszámon történő használat kifejezetten pozitívum e gép szempontjából, így nehéz terepekre is bátran kivihető. A négyütemű benzines kaszák jóval bonyolultabb felépítésűek, ám karbantartásuk költségesebb, üzemanyag felhasználásuk viszont cserébe takarékosabb, ezáltal környezetbarátabb és mindemellett csendesebb is. 

A fűkasza szakszerű használata, karbantartása

Természetesen bármelyik verzióról is van szó, ahhoz, hogy ez a szerszámok sokáig hű társaink legyenek, szükséges a rendszeres és megfelelő karbantartás. Ez pedig azzal jár, hogy minden egyes használat után oda kell figyelni bizonyos dolgokra. Egyrészt lényeges, hogy tisztán tegyük helyre a gépet, másrészt az olaj szint ellenőrzéséről sem szabad megfeledkezni.

Emellett javasolt megtekinteni a damilok vagy kések állapotát is, hiszen így azonnal észre lehet venni ha kopás vagy sérülés történt, ami akár azonnal orvosolható. Ezáltal nagy mértékben elkerülhetők a használat közben történő meghibásodások. Mindezeken felül nem szabad megfeledkezni a használati utasítás alapos átböngészéséről sem, ahol a feltüntetett feladatokat mindenképpen javasolt elvégezni. Beindítás és használat során pedig szintén az előírásoknak megfelelően kell eljárni a biztonságos és 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kerti gépek