Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Így lesz az udvarból kert!

Így lesz az udvarból kert!

 

Egy családi ház udvara önmagában nem mutat túl sokat, hiszen némi zöld fű és néhány tuja még nem feltétlenül mutatja meg a kert valódi arcát. Ha te is úgy érzed, ennél többre vágysz és jó lenne, ha a birtokodon néhány szép virág, ízletes gyümölcsök vagy esztétikus ágyások tündökölnének, akkor még nem késő, hogy megvalósítsd az álmodat, hiszen éppen itt az ideje a kinti munkálatoknak. Ahhoz persze, hogy tényleg olyan legyen minden, ahogy azt előre elképzelted, szükséged lesz néhány dologra és számos jó tanácsra. Ám ebben a bejegyzésben ezeket is megtalálod!

Szükség lesz megfelelő növényekre!

Az első és legfontosabb, hogy eldöntsd, mi mindent szeretnél ültetni a kertedbe és ezen növények számára meg is találd a megfelelő helyet. Fontos, hogy mindig vedd figyelembe a kerted adottságait és a különböző növények igényeit is, ugyanis csak akkor lesz tökéletes a birtokod, ha ez a kettő találkozik egymással. Fontos, hogy milyen talajban érzi jól magát az adott virág, hogy napos vagy árnyékos helyet kedvel-e a cserje, de számít az is, milyen magasra nő majd a választott fa. Ha már látod is magad előtt, hogy válik az udvarodból kert a munkád nyomán és alaposan megtervezted, hova mit ültetsz el, akkor már csak be kell szerezned a növényeket. Természetesen az sem mindegy, hogy honnan származnak a növényeid, ugyanis ha olyan helyről vásárolsz, mint a Megyeri Szabolcs kertészeti webáruháza, ahol nagy gonddal nevelték, akkor jó eséllyel a te kertedben is remekül érzi majd magát a birtokod új lakója.

 

Szükség lesz megfelelő szerszámokra is!
Ahhoz, hogy elültethesd és később gondját viselhesd a növényeidnek, szükséged lesz megfelelő szerszámokra is. A kínálatunkban is megtalálható különböző balták, kések, ollók és fűrészek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy megteremthesd az ideális körülményeket birtokodon. Így többé nem okoz gondot egy túl magasra nőtt faág, rendbe teheted a sövényedet anélkül, hogy kárt tennél benne, sőt, egy kiszáradt növény eltávolítása is probléma nélkül megoldható ez megbízható szerszám segítségével.

 

Nincs más hátra, mint a kerti dekoráció

Ha mindennel elkészültél és a kertedben van mindaz, amit megálmodtál, akkor itt az ideje egy kis dekorálásnak. Hiszen nagyon sokat tesz hozzá egy birtok összképéhez egy ízléses gyepszegény-vagy ágyásszegély, nem beszélve a praktikus és dekoratív kerti lámpákról és fényfüzérekről, amelyek nem csak remek hangulatot kölcsönöznek a külső térnek, de segítenek is eljutni a bejárati ajtóig. Pár megfelelően elhelyezett virágtartóval pedig felteheted a pontot arra a bizonyos i-re.

virágtartó

 

Öntözők, locsolók a mindig zöld kertért!

Természetesen ahhoz, hogy a kert mindig a legszebb arcát mutassa, a nyári száraz, csapadékmentes időszakokban szükség van a megfelelő öntözésre is. Mindez gyermekjátékká válik, ha beszerzi a megfelelő eszközöket. Hiszen egy csapcsatlakozó segítségével gond nélkül összekötheti a kerti csapot a slaggal, míg az állítható locsolófejek arra szolgálnak, hogy minden növény számára ideális mennyiségű vizet juttathasson el. Az utóbbira különösen lényeges odafigyelni, hiszen egészen más vízhozamra van szüksége például a tulipánoknak vagy a fűszernövényeknek, mint a cserjéknek vagy a fáknak.

 

Hogy kezdjen hozzá a kert átépítésének?

Először is készítsen egy listát azokról a növényekről, amelyeket megálmodott a kertjébe és olvasson utána alaposan az igényeinek. Ezt követően sétáljon egyet a saját kertjében és próbálja meg elképzelni, mit hova lenne érdemes ültetni. Amikor mindennek megtalálta a megfelelő helyet, újabb listára lesz szüksége, ugyanis az ültetéshez szükséges eszközöket is fontos beszerezni. Tapasztalatból tudjuk, hogy nincs annál bosszantóbb, mint amikor hozzákezdene a munkálatokhoz és ekkor derül ki, hogy valami mégis hiányzik. A listával viszont elkerülheti a hasonló kellemetlenségeket. Gondoljon az ültetés utáni időszakra is, különösen akkor, ha nincsenek otthon megfelelő szerszámai ahhoz, hogy hosszú távon is meg tudja tartani kertje szépségét. Így bármire lesz szüksége a birtokán, biztosan kéznél lesz majd.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kertészeti tanácsok