Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A tökéletes gyep titka a robotfűnyíró!

A tökéletes gyep titka a robotfűnyíró! Egy robotfűnyíró helyetted végzi el a munkát úgy, hogy még sem otthon sem kell lenned. Lássuk, miről is van szó!

Forró nyári nap van és bár már késő délután felé jár az idő, mégis elképesztően meleg van odakinn. Mivel már napok óta halogatod a fűnyírást és eddig mindig találtál valamilyen indokot arra, hogy miért lesz ez jobb program holnap, viszont már nem bírod elviselni a magasra nőtt fű látványát, nincs mese, neki kell fogni a munkának. Ismerős a szituáció? A helyzet az, hogy nem feltétlenül van szükség rád ahhoz, hogy mindig tökéletes legyen a gyeped. Egy robotfűnyíró ugyanis helyetted végzi el a munkát úgy, hogy még sem otthon sem kell lenned. Lássuk, miről is van szó!

Egy kisebb méretű kerttel rendelkező ház esetében átlagosan eddig heti jó pár órát eltölthettél a kertben a fűnyírót tologatva, miközben akár hűsölhettél volna az árnyékban is egy jó hideg üdítővel vagy megnéztél volna pár részt a kedvenc sorozatokból a kényelmes kanapén fekve. A helyzet az, hogy most mindez valóra válhat, a szabad óráidat sokkal hasznosabban eltöltheted, hála a robotfűnyírónak, ami helyetted végzi el a munkát.
 

Pontosan mi is az a robotfűnyíró és hogy működik?

Ezeknek a szerkezeteknek a használata nagyon egyszerű, ráadásul csak egyszer kell időt szánnod a beprogramozására, utána magától végzi a munkáját az általad megadott paraméterek alapján. A munkaterületét egy határolóhuzallal tudod meghatározni, vagyis kijelölheted, hogy pontosan hol dolgozzon, sőt, segíthetsz neki abban, hogy kikerülje az ott álló fákat vagy bokrokat, de elterelheted a virágágyás irányából is. Mivel véletlenszerű mintázatban végzi a munkát a kijelölt területen belül, biztos lehetsz abban, hogy mindig egyenletes lesz a gyeped. Ráadásul mivel időzítheted is a munkavégzést, amíg te dolgozol vagy pihensz, a fűnyíró végzi a munkáját. Így nem csak a hőségben való munkát kerülheted el, de hétvégén sem kell zavarnod a szomszédokat a fűnyírás zajával, hiszen akár hétfő délelőttre is programozhatod a robot „beosztását”. A legjobb az egészben pedig az, hogy még csak a városban sem kell lenned ahhoz, hogy működésbe lépjen a szerkezet. Vagyis addig is dolgozik, amíg te például nyaralsz, így akkor is tökéletes lesz a gyeped, ha két hétig az országban sem voltál.

 

Nem kell aggódnod amiatt sem, ha lemerül!

Ezek a szerkezetek akkumulátorral, működnek, ám neked nem kell vacakolnod a feltöltésével. Mivel ő a te programozásodnak hála tudja, mikor kell munkába állnia, a kijelölt időpontban teljesen feltöltött állapotban indul útnak. Ha munka közben mégis szüksége van egy kis töltésre, akkor sem ad neked feladatot ezzel, ugyanis a szerkezet automatikusan elindul a töltőállomásra, pótolja a hiányzó energiát, majd folytatja a munkát. A pihenő idejében pedig minden esetben 100%-ra tölti a tartalékait és várja, míg újra akcióba lendülhet.

 

Esőben nem dolgozik!

Mi történik, ha kinézel a munkahelyed ablakán és látod, hogy leszakadt az ég, te viszont éppen erre az időpontra állítottad be a gépezetet? A helyzet az, hogy amennyiben éppen szakad az eső a robotfűnyíró „munkaidejében”, nem kell, hogy fájjon emiatt a fejed. Ugyanis a robotfűnyíró képes érzékelni a csapadékot és megvárja, míg eláll az eső és felszárad a gyep. A rábízott munkát pedig csak akkor kezdi el, amikor újra kisüt a nap és száraz a terep.

 

Neked csak a kert többi részével kell törődnöd!

Mivel rendszerint a gyep adja a kert lelkét és a fő esztétikumát, a birtokod mindig rendezett lesz, rád pedig csak azok a feladatok hárulnak, amiket tényleg szívesen végzel. Legyen az metszés, szüretelés vagy permetezés, ezeket a tevékenységeket mindig úgy végezheted el, hogy a tökéletes pázsit látványában gyönyörködhetsz, sőt, akár a robottal egyszerre is belevethetitek magatokat a munkába. Így lesz igazi öröm a kerti munka, miközben a lelked is feltöltődhet a hosszú, munkával töltött napok után.

Ha máris kedvet kaptál ahhoz, hogy megtaláld a számodra tökéletes robotfűnyírót és úgy érzed, ő lesz a legjobb barátod fűnyírás szezonban, akkor ide kattintva az epfo.hu oldalon azonnal szétnézhetsz a kínálatban.