Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezheted, amivel elfogadod az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

A polikarbonát üvegház előnyei

A polikarbonát üvegház előnyei
Számtalan oka lehet annak, hogy a polikarbonát üvegház mellett döntesz, ezzel optimális körülményeket biztosítasz a növényeidnek, a palántáknak, megvéded őket az időjárás kitettségeitől. De mik a polikarbonát üvegházak előnyei? Miért éppen ezt válaszd és mit kapsz cserébe? Íme egy cikk, amiből mindent megtudsz.

Mi a legjobb üvegház alapanyag?

Sokáig verhetetlen volt az üveg, talán még emlékszel, hogy üvegháznak is nevezték őket. Volt azonban néhány gond velük: ha azt akartad, hogy tartós legyen és ne törjön össze, akkor minimum 4 milliméteres (biztonsági) üvegből kellett készülniük. Csakhogy így egy 10-15 négyzetméteres, üveglapokból álló ház komplett statikai kivitelezést igényelt és komoly alapot, hiszen nehéz volt. Emellett nem feltétel teremtett ideális körülményeket a növényeknek. Aztán megérkezett a polikarbonát üvegház amelyik alá alap sem kell, rugalmas, szinte lehetetlen eltörni és még időtálló is. 

Természetesen nem azt mondjuk, hogy mindenképp ebből építsd meg az üvegházadat: rád bízzuk a döntést, de segítünk azzal, hogy összegyűjtöttük az előnyöket. 

A polikarbonát üvegház könnyen felállítható

Amikor azt mondjuk, hogy könnyen felállítható akkor arra gondolunk, hogy bármilyen szaktudás, statikai tudás és különleges szerszámok nélkül gyorsan felállíthatod. A ház minden eleme precízen vágott, gyakorlatilag egymás mellé kell helyezni (és összecsavarozni) az egyes részeket úgy, hogy a dobozban minden hozzávalót – a lemezrögzítőket, az erősítőket – is megtalálod. 

A polikarbonát üvegház törésálló

Balesetek előfordulnak, ezért jobb, ha egy szerkezet kemény műanyag tetővel és falakkal rendelkezik, amelyek erős nyomás alatt is bírják. Az időjárás – például a jégeső vagy a szél, esetleg egy letört faág - könnyen károsíthatja az üveget. A polikarbonát azonban a legszigorúbb próbákat is kiállja, a hullámosított polikarbonát panelek pedig gyakorlatilag elpusztíthatatlanok.

A polikarbonát üvegház nagyszerűen szigetel

Legtöbben azért vásárolunk polikarbonát üvegházat, hogy melegen tartsa a növényeket, és elősegítse a gyorsabb és biztonságosabb növekedést. Sokat jelent, hogy a napfény a polikarbonát esetében szóródik, az üveg esetében viszont megtörik. A polikarbonát üvegházban terjedő fény hőt termel, és hosszabb ideig tartja meg, mint az üveg. Nagy előny, hogy nem kell a növényeket bent ide-oda helyezgetned, hogy biztosítsd számukra a napfényt.

Gyakorlatilag nem kell karbantartani

Van ablakod, tehát látod, hogy az ablak könnyen koszolódik, maszatolódik. Ha azt akarod, hogy szép legyen gyakran kell tisztítani. A polikarbonát panelek azonban nagyon kevés karbantartást igényelnek, talán évente egyszer vagy kétszer kell őket lemosni. Mivel műanyagból készültek, kisebb a súlyuk, ha esetleg ki kellene cserélni egyet. Az üveg azonban nehéz, törékeny és gond a tisztántartása.

Szétszórja a fényt

A polikarbonát ház fényáteresztése 88% ami rendkívül magas. Ez a fény ráadásul szóródik. Az üvegben nem, azon átvilágít, te pedig mindig át kell pakold a „napos” helyre a növényeidet. A szórt fény ellenben kitölti a polikarbonát üvegházat, és minden növény számára meleget biztosít, nincs szükség forgatásra. Emellett a polikarbonát az üveggel ellentétben természetes módon megállítja a káros UV-fényt, így biztonságosabb és ideális körülményeket teremt a növények, palánták számára.

Ha polikarbonát üvegházon gondolkodsz ismerd meg a kínálatunkat és az egyes házak egyedi előnyeit is. Kattints ide

Tartalomhoz tartozó címkék: Ültetvény